Már a pálya felé bandukolt a három jó barát, amikor Alantől sikerült egy kicsit megszabadulniuk, mert az előreszaladt, hogy beérje osztálytársait. Seamus pedig már rég a közvetítői állásban ücsörgött, és mindenki számára hallhatóan a csapatok esélyeit latolgatta. Így is voltak körülöttük diákok, akik szintén a lelátók felé tartottak, de közel nem volt olyan nagy a népsűrűség, mint a klubhelyiségben.

- Hermione, elmondod, amit odafönn akartál? – kérdezte Harry.

A barna hajú lány körülnézett, és kissé oldalt irányította a lépteit, hogy minél inkább elkerüljék a nemkívánatos hallgatóságot.

- Menjünk kicsit lassabban – mondta egész halkan. – Szóval, úgy két hete felfigyeltem valamire az újságban. Ugyan a Próféta nem ír valami bőven arról, ha muglikat támadnak meg halálfalók, és annak is örülök, ha egyáltalán megemlítik, de a varázslók eltűnéséről, vagy az ellenük intézett támadásokról elég alaposan beszámolnak.

Harryt kezdte érdekelni a dolog.

- És…?

- De ne röhögjetek ki!

A két fiú összenézett. Hol vannak ők ahhoz, hogy Hermione ötleteit kiröhögjék?

- Ígérjük, hogy nem fogunk nevetni rajtad – esküdött Ron, miközben ünnepélyesen a mellére rakta a kezét. Mozdulatában volt valami, ami bármelyik felületes szemlélőt ikerbátyjaira emlékeztette volna.

- Lehet, hogy semmi értelme sincs az egésznek, de meg akartam veletek beszélni. – Hermione már olyan lassan lépkedett, hogy szinte az összes diák eléjük került.

Harry meg volt győződve arról, hogy utolsónak fognak a lelátóra felérni, és ha szerencséjük van, csak néhány percről fognak lemaradni.

- Jó, azért mondd, majd meglátjuk – mondta, és igyekezett nem túl türelmetlennek tűnni.

- Kijegyzeteltem az összes Reggeli Prófétában megjelent híradást azóta, mióta V… Voldemort visszatérte már nem titok senki előtt. Vagyis azokat, amik feltehetően halálfalókhoz köthetők.

Ron megtorpant.

- Merlinre, Hermione! – kiáltotta. – Mégis mi a csudának? Szerinted az Auror Főparancsnokságon nincs erről nyilvántartás?

- Sss, halkabban! Már mondtam, hogy feltűnt valami! És kértem még anyáéktól is, hogy küldjenek mugli újságokat, amiben furcsa, szokatlan dolgokról írnak.

- Mi tűnt föl? – kérdezte Harry, és egyre kevésbé tudta leplezni türelmetlenségét. Most már biztos, hogy nem látom az elejét.

- Az, hogy nagyon sok támadás volt szerte az országban, de valahogy Bristoltól nyugatra a partvidéken, de főleg az Exmoor Nemzeti Park környékén volt a zöme. – Hermione nagyon félve ejtette ki a szavakat, és elhallgatott, hogy barátai egyénileg vonhassák le ebből a következtetéseiket.

Ron tért magához elsőnek.

- Megkérdezem újra: szerinted az auroroknak nincs ilyen kimutatásuk?

- Nem tudom, de azt viszont igen, hogy a mugli újságokat nem olvassák, és azt is tudom, mert megkérdeztem Burbage professzortól, hogy nem is szereznek tudomást minden olyan, a muglivilágban történő eseményről, aminek valószínűleg mágikus eredete van.

Harry fejéből egyszerre kiröppent a mérkőzés, helyére viszont ezer kérdés tolult.

- Mire gondolsz, Hermione.

A lány beharapta a szája szélét, és csak akkor szólalt meg, miután körülnézett.

- Olyan, mintha lenne ott… lenne ott valami.

Harry bólintott.

- Valami olyasmi, ami elég fontos ahhoz, hogy megvédjék akár úgy is, hogy embereket, muglikat, varázslókat ölnek meg, tűntetnek el miatta?

Most Hermionén volt a bólintás sora.

- Miért nem mondod ezt el valakinek? – kérdezte Ron. - Dumbledore-nak, akárkinek…

- Jaj, nem mehetek oda egy ilyennel. Egyelőre még mindig kevés az információm, és veletek is meg akartam beszélni. Apát megkértem, hogy iratkozzon fel néhány levelezőlistára a világhálón is, hátha…

- A hol? – kérdezte Ron. Lévén, hogy egész életét varázslók között töltötte, nem sokat hallott olyanokról, hogy számítógép, internet és hasonlók.

- Már meséltem neked Dudley számítógépéről… - próbálkozott Harry.

- Igen, tudom. Valami játék.

- Nem egészen – vette át a szót Hermione. – Harry unokatestvére biztosan játékra szokta használni, de azért mást is lehet vele csinálni. Dokumentumokat írni, kinyomtatni, mint egy könyvet, de leveleket is lehet vele küldeni a világhálón keresztül, ha össze vannak kötve a számítógépek a telefonvonal segítségével.

Ron bólintott, a telefonról legalább már hallott.

- A világhálón – magyarázta tovább a lány - lehet elérni könyvtári állományokat is, újságcikkeket, és egymással is lehet kommunikálni. Mugli találmány. Szóval azt kértem aputól, hogy kérdezzen meg más muglikat is a levelezőlistákon, hogy tudnak-e valami furcsaságról mostanában. Érthető voltam valamelyest? – kérdezte aggódva, amikor megpillantotta a tátott szájjal bámuló vörös fiút.

- Nem igazán.

- Úgy képzeld el – vette át a szót most Harry -, hogyha lenne egy ilyen… géped, akkor el tudnád érni a klubhelyiségből a könyvtárban lévő könyvek tartalmát, vagy elküldhetnéd a tanároknak a házi dolgozatokat, és azok vissza is tudnák küldeni kijavítva.

- Ennek mi értelme lenne, ha úgyis megyek hozzájuk órára?

- Hát… - Harry megvakarta a fejét. – Lehet, hogy nem volt jó a példám… Így nem kellene lemenni sem, ha csak a beadandód miatt mennél. Persze a neten nem lehet bájitalokat főzni, vagy varázsolni, egyébként is meghülyülnek ezek a bonyolult gépek a mágiától.

- Fiúk, mi lenne, ha ezt nem most beszélnénk meg? És úgyse a számítógépekről akartam diskurálni – mondta Hermione. – Ron, neked meg majd megmutatom a mugliismeret tankönyvemben, hogy legyen valami elképzelésed. Meccs után eltűnünk valami félreeső helyre, és átnézitek a jegyzeteimet, rendben? Most úgyis elkezdődött a meccs.

Tényleg. Eddig Harry nem is figyelt Seamus hangjára, amit még így, száz méterre a stadiontól is jól lehetett hallani.

- Basszus, már vezet a Mardekár.

- Akkor menjünk – mondta Ron, és nekiiramodott. – Remélem, foglaltak nekünk helyet.

A kapuban McGalagony állt, és szigorú tekintettel méregette őket, mellette néhány auror beszélgetett csendesen.

- Azt hittem, már soha nem jönnek. Weasley, Miss Granger, menjenek fel a társaik közé – mondta, és a lépcső felé mutatott. – Maga viszont maradjon, Potter, magára vártam.

Harry megtorpant.

- Rám?

- Igen, magára. Jöjjön velem, nem érünk rá.

- Történt valami? – kérdezte Harry, miután sután intett barátainak, és elindult McGalagony után, aki a Tiltott Rengeteg felé tartott.

- Elkészültem egy új animágia módszertan kidolgozásával – mondta a tanárnő, és szaporán szedte a lábait.

Szerző: Quetmer  2011.01.18. 23:21 10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quet.blog.hu/api/trackback/id/tr652594625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daedalus 2011.01.23. 13:27:33

Szia!

Ezek szerint szabad ég alatt fogják gyakorolni az animágiát?Leagalább ha át tud főnixmadárrá változni,egyből repkedhet.pl rászállhat a fák legtetéjere,v akármilyen magasságig:D a tiltott rengetek tökéletes erre,rádásul tanulhat a többi madártól is,elvégre galagonya nem az a repkedős fajta:PJah és a hátránya:Könnyen kiszurhatják a kastélyból,főleg estefelé,mikor a vörös szín nagyon meglátszik a feketében,de mondjuk a naplementében jó lenne,mert akkor nehezebb kiszúrni a vörös-vörös miatt:P Am Mondjuk Ginny észrevehetné este őket,pont mikor először átalalakul,s kimehetne a rengetegbe,megnézni ki az:D meglepődne,(megdöbbenne)h Harry az az új animágus alakjában:D

thx:)

Alig várom h leelenőrizzék,s kint legyen:D

Daedalus 2011.01.23. 14:00:07

Am és szerintem jó lessz ez a cím fejeztcímnek is!!:P

Vmint remélem hoszabb lessz ennél a fejezet:P

Ööö és remélem ezentúl gyakrabban lesznek animágia órák is a szabadban,tök jó,h a szabad ég alatt,a tiltott rengetegben gyakorolják:P

Reméléem ez az új tanulási módszer meggyorsítja a folyamatot,galagonyát tekintve nemkérdéses,mivelhogy mindigis maximalista volt:D

Továbbra is azt javaslom,h naplementekor legyen,és mondjuk estére fejeződne be.Amikor Ginny meglátná,akkor mondjuk már este sötét lenne,és épp akkor sikerült először,tehát kíváncsi lessz:P a tanárnőnek kell majd és Harrynek beavatnia,amúgy még a barátai se tudják h milyen alakot vesz fel,de a szerelmének szerintem illene tudnia:)

Quetmer 2011.01.23. 17:39:11

@Daedalus: Szia, igen, épp most írom. Nem voltam egy darabig itthon, de most nekiállok.:)

Jáz (törölt) 2011.01.24. 21:26:59

nah,hát moist folytasd!:P imádlak,és a töridet is.
kaphatok autogrammot? :P

Quetmer 2011.01.25. 19:00:12

Folytatom, folytatom - valamelyik nap el is készül, csak kézi VB-van, és nem is voltam itthon néhány napig.:-)

Jáz (törölt) 2011.01.25. 20:01:44

autogrammot kérek! kezemre ha lehet :P

Daedalus 2011.01.28. 16:00:24

Szia!!Mikor lesz fent??

Nagyon várom már az új galagonya-féle animágia módszertant!!:D

thx:)

Daedalus 2011.04.21. 20:05:23

Szia!!Re4mélem a húsvéti nyuszi hozza a frisset!!:P

ezer thx:D

Andaxin 2011.05.16. 14:16:21

Kézi VB? Ugyan már kérem, hiszen most már a Fradi Női kézisek a KEK-et is megnyerték. Ekkora hóakadály nem létezik. A szerző legalább annyit jelezzen hogy él-e még. Hiszen Jan 25.-e óta sehol nem jelentkezik.

Daedalus 2011.10.23. 19:43:39

Egyetértek Andaxinnal,remélem még élsz,és az évben lesz frissítés:D
süti beállítások módosítása