- Nem akartam indiszkrét lenni…

- Nem voltál az, Harry – mondta Remus, és végre hajlandó volt a zöld szemekbe nézni. – Csak nem nagyon tudtam magam sem, hogy hogyan mondjam el neked.

Harryt hirtelen valami nagyon rossz érzés kerítette hatalmába, és elsősorban nem a férfi szavaitól, hanem a tekintetétől rettent meg. Remus szemei most nagyon szomorúak és fájdalommal teltek voltak. Egyszerűen nem akarta látni a fájdalmat ezekben a barna, meleg szemekben, ezért Harry lehajtotta a fejét, és az üres tányérját bámulta.

- Kaptam egy feladatot a rendtől…

- Amit nem mondhatsz el nekem.

- Sajnos nem. El kell utaznom, Harry, és az utazásom alatt nem tudjuk tartani a kapcsolatot. Erre biztonsági okokból van szükség. Messzire és nagyon hosszú időre megyek.

- Milyen hosszúra? – kapta föl a fejét Harry.

- Körülbelül tíz hónap, de lehet, hogy több.

Harry lassan bólintott. Szerette Remus Lupint. Nem csak azért, mert az apja egyik barátja volt, hanem azért, mert Remus is szerette őt. Ezt Harry érezte az aggodalmas pillantásaiban, a gondoskodásában, még akkor is, ha néha az idegeire ment vele a férfi. És Remus önmagáért szerette őt, nem azért, mert valami csodabogár volt, vagy James Potter fia, vagy azért, mert egyszer legyőzheti Voldemortot, hanem azért, mert Harry az Harry volt. És most hosszú ideig nem látja, a biztonsága érdekében nem is írhat neki. Ezalatt a két és fél hónap alatt, mióta a Grimmauld téren voltak összezárva, nagyon megszokta, hogy Remus ott van neki, még akkor is, ha nagyon, de nagyon sok dolgot nem mondott el a varázslónak. Pedig még Piton is azt javasolta, hogy beszéljen vele. És hamarosan elmegy…

Harry hirtelen úgy érezte, hogy mindazt, amit eddig eltitkolt Lupin elől, meg kell osztania vele, kezdve a jóslattól egészen addig, hogy mennyire bizonytalan a jövőt illetően. Ha nem mondaná el neki, akkor talán már soha nem lesz erre alkalma.

<i>Igen, de minek öntsem ki a lelkem Remusnak, ha nem látom egy évig? Én megkönnyebbülök, és az összes szar, ami az én lelkemet nyomja, most az övét fogja. Ráadásul valami fontos küldetés közben.</i>

Nem tudta, meddig ücsörgött gondolataiba merülve, amikor megérezte, hogy egy kéz megfogja az övét. Remus nyúlt át az asztal másik oldaláról, hogy megérintse.

- Tényleg sajnálom, Harry.

- Én is, Remus – mondta, de majdnem elcsuklott a hangja. – Valahogy úgy képzeltem, hogy akkor is mellettem leszel, ha az iskolában leszek. Írhatok neked, meg ilyesmi.

- Ha nagyon, de nagyon fontos közlendőd van a számomra, akkor Dumbledore-on keresztül üzenhetsz nekem. De a baglyozást el kell felejtened.

- Rendben.

- Megesszük a sültet?

- Elment az étvágyam – vallotta be Harry az igazságot.

- Jó, úgyis undorító hidegen. Desszertet?

- Inkább felmegyek, és megírom a leveleimet, jó? – tolta hátra a székét Harry.

- Persze.

Már majdnem az ebédlő ajtajánál volt, amikor a kandalló zöld lángjai közül kirobbant egy meglehetősen zilált bájitalmester. Még mindig Albert Taylor elegáns öltönyét hordta, de az arcvonásai már Perselus Pitoné voltak, csak nem olyan rendezettek, mint általában. Piton határozottan feldúlt és dühös volt.

- Potter! – szólította meg, amint kilépett a kandallóból.

- Tanár úr?

Piton most észrevette az asztalnál ücsörgő Remust.

- Lupin, magunkra hagynál minket? – kérdezte meglehetősen udvariatlanul, fogai között préselve a szavakat. – Nem, mégsem. Inkább a laboratóriumban. Potter, a laborba!

- Mi történt? – kérdezte Harry, mert nem tudta mire vélni a tanár látható dühét.

- Perselus? – érdeklődött Remus is, felkelt az asztaltól, és közelebb húzódott Harryhez, mintegy védelmezve őt.

- Dumbledore-tól jövök, kettesben kell beszélnem Potterrel. Rend-ügy.

Ez hatott. Remus azonnal mozdult, és ellépett Harry és Piton közül.

- Mi történt? – erősködött tovább Harry.

Piton lehunyta a szemét, mély levegőt vett, mintha háborgó idegeit csillapítaná le.

- A laboromban mindent elmondok. Kérlek…

Úgy látszik, Piton valóban nagy varázsló volt, mert ismert olyan varázsszavakat, amik azonnali hatással voltak a körülötte lévőkre. Ugyanis Harry az utolsó szó elhangzása után beleegyezően bólintott, és egy utolsó pillantást vetve Remusra elindult a pince felé.

A kép: http://farm3.static.flickr.com/2785/4485355800_984e2d695d_m.jpg

Szerző: Quetmer  2010.12.27. 02:12 10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://quet.blog.hu/api/trackback/id/tr622541073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matrayzz 2010.12.27. 10:24:53

Látom te is éjjeli bagoly vagy ^^. Jó lett az új design meg is lepődtem ah. feljöttem a blogra :D. Érdekes részlet volt, kíváncsi vagyok Piton mit akar mondani :\ De erre még sajnos várnom kell :D

Sziaa

Daedalus 2010.12.27. 11:48:22

Szia!

Jól alakul,és sejtem hogy mitfog neki mondani:P(gondolom rend-ügy alatt a védőbűbáj megszűnését,és a gyámság felvételét érti,amit meg kell beszélniük,mer ugye arról megkell kérdezni az örökbefogadott felet is(legalábbis amikor rólam tárgyaltak,még így volt:),de az is jó,ha Harry nem tud róla,hiszen akkor nemtud ellenkezni,és a lelke mélyén nyilvánvalóan vágyik egy apára,mégha az Perselus is lenne:P

ui:Ha ténnyleg így van,akkor a fejezet címe lehetne Örökbefogadás.

Jah,és ha Albustól jön,Piton,akkor gondolom megbeszélték Harry szomorú gyerekkorát,és dűlőre jutotak a gyámsági kérdést illetően,elvégre albusé mindjár lejár,dursleyék meg kitagadták:P(és a minisztérium nem veheti a kezébe a jogot)

Jó lenne azt a beszélgetést is látni Perselus és Albus között:P

thx,és bocsi a hosszúságért:D

Quetmer 2010.12.27. 12:09:42

@Daedalus: Szia! MÉÉÉG NEM fogadja örökbe. :P

Daedalus 2010.12.27. 12:24:57

:S

De azért várom,és remélem még ma este fentlessz:P

És szomorú,hogy Remus belese fog tudni szólni,hiszen eltűnik 1évre,pedig mint Harry apjának eggyik legközelebbi barátja,tudnia kellene róla szerintem...

ugye azt a farkast nem utalásképp tetted ki??:D

Mindenesetre kíváncsian várom a fejezet második részét,és hogy mit beszélt Perselus Albussal meg,gondolom akkor azt,hogy ideiglenesen ő(Albus) lessz a gyámja,mivelhogy Albusé lejár nagyon-nagyon hamar:(:)

Quetmer 2010.12.27. 12:33:54

@Daedalus: Az ott csak egy szomorú farkas.:-) Nem döglött.:P

Ma biztosan nem tudom feltenni, max. holnap hajnalban, de az sem biztos. Ezt a fejezetet tényleg jól szeretném megírni, mert fontos.

Daedalus 2010.12.27. 14:40:57

Oké,amúgy utólag észrevettem,hogy nem döglött:P

Kitaláltam:Beveszik rendtagnak Harryt.és ez ügyben beszéltek+lessz a
szavazás is?(jobb 5letem nincs:D)

Vagy esetleg megbeszélik a gyerekkorát kettesben?:D(annak ténnyleg jól kell sikerülnie:):P

Ööö és Ginnyvel mikor fog össze jönni?Gondolom akkor,amikor már az apja
lessz Piton:)

Előtte is lehet,inkább előtte legyen,mert a 6.könyben is azt fájlaltam hogy
túl későn jöttek össze:P

Perselus majd rászállhatna Ginnyre,pl direkt Molly-zná,mert azt utálja:P

Quetmer 2010.12.27. 15:20:52

@Daedalus: köszi az ötleteket, de tényleg!:-)

Olyan türelmetlen vagy. Még csak a sztori negyedénél járok ám...:P

Van már bétád?

Daedalus 2010.12.27. 16:24:07

Sajna nincs:S

e ugyanakkor segítség is kellene:)

Daedalus 2010.12.27. 18:13:18

Azért Remélem,hogy már az év elején össze fognak jönni(légyszi-légyszi:)

+a Mollys-ból milyen veszekedések lesznekXD Ugyebár Ginny és Perselus is olyan lobbanékony,mint Harry:)

Egy szülő ugye félti a gyerekét az ilyen dolgoktól+ha a fia a legjobb lánnyal jár a Roxfortból,akkor méginkább:)

Jah és remélem harry és ginny végig eggyütt lesznek,bár az jó lenne,ha lenne egy kis veszekedés köztük harry új apja miatt(azt megnézném:):D:P

thx.

Quetmer 2010.12.27. 23:40:51

@Daedalus: Ha hirtelen kell béta (novellához, rövid sztorihoz, egy-két fejezethez), szólj, kisegíteni tudok (elég sokat bétáztam már, és gyors is vagyok), de időm korlátozott. Ja, és HP-nek örülnék.:PPP
süti beállítások módosítása